Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συμμαχίας για το ΝΕΡΟ – Δίκτυο Κινημάτων και Συλλογικοτήτων

Ανακοίνωση
της Πανελλαδικής Συμμαχίας για το ΝΕΡΟ –  Δίκτυο Κινημάτων και Συλλογικοτήτων

Είμαστε αλληλέγγυοι στους κατοίκους του Βόλου που αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και για την προστασία του Παγασητικού κόλπου


Μετά την ΕΥΑΘ και την ΕΥΔΑΠ, επιχειρείται ιδιωτικοποίηση του νερού στην περιφέρεια, αρχής γενομένης από τον Βόλο. Παρά τις  προεκλογικές εγγυήσεις ότι η δημοτική αρχή θα προστατεύσει τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι με αφορμή την -μόνιμη όπως φαίνεται δυσλειτουργία των ΕΕΛ και την προκαλούμενη ρύπανση του Παγασητικού- η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ προτίθεται να αναθέσει σε ιδιώτη επενδυτή την λειτουργία τους, προαναγγέλλοντας μάλιστα την μετακίνηση των 27 εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες την δημοτικής επιχείρησης.

Επιβεβαιώνονται δυστυχώς οι εκτιμήσεις της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό περί ιδιωτικοποίησης, όπως αυτές διατυπώθηκαν στις τρεις Συναντήσεις της Πανελλαδικής Συμμαχίας για το Νερό και έχουν καταγραφεί σε πολλά δημοσιεύματα τα τελευταία  6 περίπου χρόνια.

Χαιρετίζουμε  την άμεση αντίδραση της Κίνησης η οποία κάλεσε άτομα και συλλογικότητες της πόλης για να αντιμετωπίσουν από κοινού, τόσο το θέμα της ιδιωτικοποίησης όσο και το θέμα της ρύπανσης του Παγασητικού

Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε η δημιουργία τοπικής Συμμαχίας για το Νερό η οποία έκτοτε δραστηριοποιείται έντονα για την ενημέρωση  και ευαισθητοποίηση του κόσμου ώστε να γίνουν  άμεσα οι απαραίτητες κινήσεις όπως  πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού και χρηματοδότηση για την αποκατάσταση από τεχνική άποψη της κανονικής λειτουργίας των ΕΕΛ.

Καταδικάζουμε την χρήση αστυνομικής καταστολής στην προσπάθεια να κρατηθούν μακριά από τα κέντρα των αποφάσεων οι πολίτες που αντιδρούν σε αυτές τις επιλογές της δημοτικής αρχής. Είναι προκλητική η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο δημαρχείο κάθε φορά που το  δημοτικό συμβούλιο Βόλου συνεδριάζει με θέμα το νερό και στην ΔΕΥΑΑΜΒ όταν η διοίκηση συνεδριάζει κεκλεισμένων πάντα των θυρών.

Ως ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ, μέλος της οποίας είναι και το κίνημα του Βόλου, αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα της τοπικής Συμμαχίας με όλα τα μέσα που διαθέτουμε και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην εκδήλωση στις 29/3, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όπου έχουν κληθεί  από την Συμμαχία πολίτες, συλλογικότητες και φορείς της πόλης να εκφράσουν την άποψή τους  γύρω από τα δύο αυτά σοβαρά ζητήματα και να αποφασίσουν όλοι μαζί τις επόμενες δράσεις.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ: ΤO ΣΥΣΤΗΜΑ DTBIRD ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΟΒΟΥΝΙ

TO E' ΤΜΗΜΑ ΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ENEL ΣΤΗ ΚΑΡΥΣΤΟ, ΜΕΡΟΣ Β